Press Releases
Close

Rimac automobili dobitnik potpore MINPO

25 August, 2013

Rimac Automobili svoju poziciju vodećeg high-tech proizvođača potvrđuje i tržišnim plasmanom višenamjenskih modularnih baterijskih sustava.  Izniman utjecaj na proširenje ponude proizvoda su uvjetovale izrazito pozitivne reakcije globalnog tržišta koje već neko vrijeme zahtijeva ponudu i ovog proizvoda u zasebnom kontekstu. Naime, na tržištu niti jedan proizvođač ne nudi rješenje koje dostiže zadovoljavajuće performanse, snagu, domet te modularnost. Prepoznajvši potencijale ovog nadasve inovativnog i prespektivnog projekta pomoć realizaciji pružilo je i MINPO dodjelom bespovratne potpore u iznosu 400.000 kn.

Cilj ovog projekta je stvoriti preduvjete za globalnu ekspanziju inovativnog višenamjenskog baterijskog sustava što će ujedno povećati konkurentsku prednost električnog superautomobila i bicikla na globalnom tržištu. Uspjehom i ovog projekta poduzeće Rimac Automobili se još jače profilira na globalnom tržištu, te potiče eksponencijalni rast kroz izvoz inovativnih proizvoda.

Pored globalne komercijalizacije, inovacije i zapošljavanja kao najvažnijih dostignuća provedbe ovog projekta, javlja se i dodana vrijednost u obliku direktnog jačanja nacionalnog inovacijskog kapaciteta uslijed suradnje s domaćim tvrtkama. Gotovo sve komponente će biti proizvedene u Hrvatskoj u suradnji s mnogim dobavljačima što će povećati industrijsku proizvodnju komponenti sa visokom dodanom vrijednošću i stvoriti izvozne potencijale. Zajedničkim naporima, naši dobavljači će imati priliku usvojiti znanja potrebna za rad unutar automobilske industrije, čime ova inovacija pokazuje međusektorski učinak te jača nacionalni inovacijski kapacitet.

Ovom prilikom se želimo zahvaliti MINPO koje je prepoznalo naše inovacijske potencijale te nas podržalo na putu osvajanja globalnog tržišta. Nadamo se da će ovakvi pozitivni primjeri postati dio hrvatske svakodnevnice te nas učiniti jednom od poznatijih zemalja izvoznica električnih automobila i high-tech komponenti.

Share it

Rimac Nevera, WLTP: electricity consumption, combined: 30.0 KWh/100km; CO2 emissions, combined: 0 g/km