“Naš kalendar ove godine bio je ispunjen brojnim strateški važnim događajima i automobilskim sajmovima zbog kojih nismo stigli ranije pokazati C_Two u Hrvatskoj. Nakon više godina istraživanja i razvoja, prvi put smo svijetu predstavili našu drugu generaciju automobila, Rimac C_TWO. Prototipni primjerak premijerno je okriven na autosalonu u Genevi u Ožujku. U želji da upoznamo domaću publiku i predstavimo im naš automobil i tehnologiju, odlučili smo organizirati trodnevni događaj u centru Zagreba. Želimo što većem broju posjetitelja predstaviti barem dio onog na čemu strastveno i intenzivno radimo u Svetoj Nedelji.” – Mate Rimac

C_Two je potpuno električni sportski automobil koji ostvaruje najveću brzinu od 412 km/h, oslobađajući 1914 konjskih snaga, a od 0 do 100 km/h ubrzava za 1,97 sekundi. Ovaj automobil razvijen je iznova, ne naslijeđujući ništa iz prve generacije, Concept_One automobila, osim ideje da bude tehnološki najnapredniji super sportski automobil na svijetu. Srce ovog automobila – njegov elektropogon čine četiri individualna električna motora kojima upravlja Rimac All-Wheel Torque Vectoring, koji raspoređuje moment po svakom kotaču, kontrolira moment 100 puta u sekundi i na taj način omogućuje iskorištavanje maksimalne količine prijanjanja svakog kotača. Baterija kapaciteta 120 kWh jednim punjenjem omogućava domet od 650 kilometara. Količina tehnologije očituje se i u procesnoj snazi računala ugrađenih u automobil koja je jednaka je računalnoj moći 22 MacBook Pro računala. Rimac tim za autonomnu vožnju trenutno na hrvatskim prometnicama prikuplja podatke i testira algoritme koji će rezultirati autonomnim sustavima ovog super sportskog automobila na stazi. Planirana je proizvodnja 150 jedinica C_Two, isporuke kreću 2020., a većina komponenti će se, kao i dosada, proizvoditi u Hrvatskoj.

Čitav razvoj i proizvodnja tehnologije i automobila je u umovima i rukama tima koji danas broji preko 400 ljudi i 26 nacionalnosti s lokacijama u Svetoj Nedelji, Splitu i Osijeku. Od pionira na području tehnologije električne mobilnosti, tvrtka se razvija u snažnog dobavljača ključnih sustava elektrifikacije proizvođačima hibridnih i električnih automobila: Renault, Seat, Koenigsegg, Aston Martin, Porsche, Automobili Pininfarina i ostalima. Specifičnost tvrtke očituje se u razvoju i proizvodnji velikog dijela komponenti i dijelova unutar jedne ograde: od pogonskih i baterijskih sustava preko infotainmenta sve do izrade karoserijskih dijelova i dijelova ovjesa. U Zagrebu će biti i predstavljani i primjeri tehnologije koju razvijamo za druge autoproizvođače.

Pozivamo vas da nam se pridružite i upoznate naš tim, naš rad i rezultate.