- Ulaganje jača partnerstvo za razvoj tehnologije za električna vozila visokih performansi

- Rimac Automobili dodatno su osnaženi kao globalni “Tier-1” dobavljač sustava elektro-pogona visokih performansi

- Lutz Meschke: „Brzo nam je postalo jasno da Porsche i Rimac mogu puno naučiti jedni od drugih.“

ZAGREB, 6. rujna 2019. – proizvođač super sportskih električnih automobila i tehnoloških rješenja, Rimac Automobili, osigurali su povećanje ulaganja iz Porschea, čime je svoj udio u kompaniji Porsche povećao na 15,5 posto.

U lipnju 2018. njemački proizvođač sportskih automobila kupio je 10 posto udjela u Rimac Automobilima. Povećanje udjela Porschea sada jača već uspostavljeno partnerstvo.

Budući da Porsche povećava raspon svojih elektrificiranih modela, partnerstvo će koristiti stručnost Rimca u elektrifikaciji vozila, uključujući pogonske sklopove, baterije, motore i invertere.

"Porsche je godinu dana pratio pozitivan razvoj tvrtke Rimac", kaže Lutz Meschke, zamjenik predsjednika Izvršnog odbora i glavni financijski direktor Porsche AG-a. "Brzo nam je postalo jasno da Porsche i Rimac mogu puno naučiti jedni od drugih. Vjerujemo u Matu Rimca i njegovu tvrtku, tako da smo sada povećali svoj udio i proširujemo suradnju u baterijskoj tehnologiji."

Matin put od garaže do globalne prepoznatljivosti priča je uspjeha koja je ostvarena u manje od jednog desetljeća. Danas, uz partnerstvo sa cijelim spektrom proizvođača automobila visokih performansi, njegov tim od 600 osoba zajedno s njim radi na stvaranju nekih od najbržih i najuzbudljivijih električnih cestovnih automobila na svijetu.

"Jedna od najvažnijih prekretnica u našoj povijesti bila je osvojiti Porschea kao partnera. Činjenica da Porsche sada povećava svoj ulog najbolja je potvrda naše suradnje i osnova za još bliži odnos", rekao je osnivač i izvršni direktor Rimac Automobila, Mate Rimac. “Tek smo na početku našeg partnerstva – a naša visoka očekivanja već su ispunjena. Imamo mnogo ideja koje želimo zajedno ostvariti u budućnosti. Ključno je stvoriti situaciju "win-win" za oba partnera i dodavati vrijednost našim krajnjim kupcima razvijanjem uzbudljivih elektrificiranih modela."

Novi super sportski automobil, Rimac C_Two, tehnološki je najnapredniji automobil ikad napravljen. Pokazuje cijeli spektar mogućnosti Rimac tehnologije - automobil i njegove glavne komponente dizajnirani su, projektirani i proizvedeni unutar tvrtke.

Povećanje udjela Porschea u Rimcu doprinijet će brzom tempu razvoja tvrtke Rimac, što uključuje značajno povećanje  proizvodnje komponenti. Ovaj potez omogućit će poslovanju podršku većem opsegu i obujmu partnera proizvodnjom u rasponu od naprednih pogonskih sustava, do najnaprednijih 'infotainment' i 'connectivity' sustava.

Osim dizajniranja, razvoja i proizvodnje naprednih tehnologija za razne marke automobila visokih performanse, Rimac trenutno dovršava razvoj C_Two automobila uoči proizvodnje u 2020. godini. Automobil će proći intenzivan program testiranja u sklopu homologacije za distribuciju na svim svjetskim tržištima.

O tvrtki Rimac Automobili:

Rimac Automobile osnovao je 2009. godine Mate Rimac (tada star 21 godinu), konvertirajući u garaži svoj prvi automobil u elektirčni automobil koji je oborio nekoliko Guinnesssvjetskih rekorda. Danas Rimac razvija i proizvodi ključne sustave za elektrifikaciju vozila a mnoge svjetske automobilske tvrtke, a istodobno podiže standarde za električna vozila visokih performansi svojim vlastitim električnim hiper automobilima. Ovaj generator tehnoloških inovacija sa sjedištem na periferiji Zagreba, zapošljava oko 600 zaposlenika, s planovima za snažan rast i u budućnosti. Tvrtka je vertikalno integrirana, s mnogim komponentama proizvedenim unutar tvrtke. Sljedeći izazov je narasti od proizvođača malih količina složenih električnih komponenti visokih performansi u etabliranog dobavljača Tier-1 razine. Rimac u 2020., u postrojenjima koja se trenutno uspostavljaju, planira otvoriti nove proizvodne linije za proizvodnju velikih količina baterija, pogonskih sustava i automobila C_Two.

Više informacija o Rimac Automobili: www.rimac-automobili.com

KONTAKT ZA MEDIJE